القائمة الرئيسية

الصفحات

معلقه واحده واكلك هيبقي ريحته مفحفحه وطعمه احلي 👌🔥❤️‍🔥

 معلقه واحده واكلك هيبقي ريحته مفحفحه وطعمه احلي 👌🔥❤️‍🔥



احلي تحبيشه لكل التتبيلات ولكل الاكل في برطمان خليه عندك داااايما 👇👇👇

  

المكونات ***

٣ معلقه ك كمون حصي يعني خشن

٣ معلقه ك كزبره ناشفه حصي

٢ معلقه ك فلفل اسود حصي 

ناخد التوابل دي ونخلطهم مع بعض ونحمصهم ع نار هاديه لحد ماريحتهم يادوب تطلع 

وياسلااام ع الريحه بعد كدا لما نطحنهم هتكون احلي كتيييير

بعد مانحمصهم نسيبهم يبردوا تماما و ونطحنهم ف الكبه ونخلط عليهم التوابل دي 👇👇👇👇👇👇

 • 2 معلقة كبيرة بابريكا (حلوة أو مدخنة حسب رغبتك)

 • 1 معلقة كبيرة كركم

 • 1 معلقة كبيرة قرفة ناعمة ممكن نستغني عنها للي مش بيحبوا طعم القرفه ف الاكل

 • 1 معلقة كبيرة جنزبيل بودرة

 • 1 معلقة صغيرة حبهان بودرة (اختياري لكن يدي ريحة تحفة)

 • 1 معلقة صغيرة قرنفل مطحون

 • 1 معلقة صغيرة جوزة الطيب مبشورة

 • 1 معلقة صغيرة شطة (اختياري حسب درجة الحار اللي تحبيها)

١ معلقه ك مرقه فراخ بودره

١ معلقه صغيره من بصل البودره والثوم البودره 


****الطريقة:


 1 _اخلطي كل المكونات كويس جدًا مع بعض 

 2 _حطيهم في برطمان محكم الغلق بعيد عن الشمس والرطوبة.

 3 _لما تيجي تعملي أكل، حطي معلقة صغيرة من الخلطة دي ف اي تتبيلات وفي الشوربة أو التسبيكة، أو رشي منها على اللحمة أو الفراخ قبل السوا.

صحتين وهنا 🌹


لاتنسى الصلاة على النبي محﷺمد

تعليقات

التنقل السريع