معلقه واحده واكلك هيبقي ريحته مفحفحه وطعمه احلي 👌🔥❤️🔥
احلي تحبيشه لكل التتبيلات ولكل الاكل في برطمان خليه عندك داااايما 👇👇👇
المكونات ***
٣ معلقه ك كمون حصي يعني خشن
٣ معلقه ك كزبره ناشفه حصي
٢ معلقه ك فلفل اسود حصي
ناخد التوابل دي ونخلطهم مع بعض ونحمصهم ع نار هاديه لحد ماريحتهم يادوب تطلع
وياسلااام ع الريحه بعد كدا لما نطحنهم هتكون احلي كتيييير
بعد مانحمصهم نسيبهم يبردوا تماما و ونطحنهم ف الكبه ونخلط عليهم التوابل دي 👇👇👇👇👇👇
• 2 معلقة كبيرة بابريكا (حلوة أو مدخنة حسب رغبتك)
• 1 معلقة كبيرة كركم
• 1 معلقة كبيرة قرفة ناعمة ممكن نستغني عنها للي مش بيحبوا طعم القرفه ف الاكل
• 1 معلقة كبيرة جنزبيل بودرة
• 1 معلقة صغيرة حبهان بودرة (اختياري لكن يدي ريحة تحفة)
• 1 معلقة صغيرة قرنفل مطحون
• 1 معلقة صغيرة جوزة الطيب مبشورة
• 1 معلقة صغيرة شطة (اختياري حسب درجة الحار اللي تحبيها)
١ معلقه ك مرقه فراخ بودره
١ معلقه صغيره من بصل البودره والثوم البودره
****الطريقة:
1 _اخلطي كل المكونات كويس جدًا مع بعض
2 _حطيهم في برطمان محكم الغلق بعيد عن الشمس والرطوبة.
3 _لما تيجي تعملي أكل، حطي معلقة صغيرة من الخلطة دي ف اي تتبيلات وفي الشوربة أو التسبيكة، أو رشي منها على اللحمة أو الفراخ قبل السوا.
صحتين وهنا 🌹
لاتنسى الصلاة على النبي محﷺمد

تعليقات
إرسال تعليق