القائمة الرئيسية

الصفحات

مين يعرفه وجربة الفطير بالقشطة الفلاحي أو فطير بخميرة طعمه خيال كل لقمة متعة

 مين يعرفه وجربة الفطير بالقشطة الفلاحي أو فطير بخميرة طعمه خيال كل لقمة متعة



المقادير

1 كيلو دقيق

نصف كوب حليب رايب أو زبادي 

¼ كيلو قشطة بلدي

1 كوب سمن بلدي بدرجة حرارة الغرفة

2 ملعقة كبيرة سكر

2 ملعقة كبيرة خميرة

½ ملعقة صغيرة ملح

ماء دافئ حسب الحاجة 

لفرد الفطير

2 ملعقة كبيرة زيت

الخطوات

فى وعاء للعجن نضع اللبن الرايب مع السكر والخميرة و3 ملعقة كبيرة قشطة ونخلطهم جيدًا.

ثم نبدأ بإضافة الدقيق المنخول مع الملح ويضاف الماء بالتدريج ونعجن جيدًا حتي تكون عجينة طرية وناعمة ومش بتلزق اوي ونغطيها ونتركها تتخمر لمدة ساعة.

فى الصوانى التى نفرد بها الفطير نرشها بدقيق الذرة أو الردة أو ندهنها سمن.

نبلل أيدينا بالزيت ونأخذ كرة من العجين ونفردها فى الصينية ونتركها ترتاح لمدة 10 دقائق.

ونخلط باقي القشطة مع سمن مذاب ويدهن بها وجه الفطيرة

وتدخل علي فرن ساخن علي 220 حتي تتحمر وبتاخد حوالي 12 دقيقة والف هنا


لو حجم الفطيرة كبير الكيلو بيعمل 4 فطائر

لو وسط يكون 6 فطائر ولو حجمه صغير يعمل حوالي 12 فطيرة

صلوا على الحبيب المصطفى

تعليقات

التنقل السريع